Afvallen & Acne

Wij ontvangen steeds meer reacties van mensen die aangeven dat sinds zij begonnen zijn met afvallen zij ook steeds minder last hebben van acne. Het precieze verband tussen afvallen en acne is echter nog niet vastgesteld. Ondanks dat veel mensen ervan overtuigd zijn dat chocola en varkensvlees acne kunnen verergeren, zijn bijna alle specialisten het er over eens dat voeding geen oorzaak is voor het ontstaan van acne. De volgende theorieën, die voorgaande tegenspreken en dus aangeven dat ‘verkeerde’ voeding wel een oorzaak van acne kan zijn, winnen steeds meer terrein. Deze theorieën kunnen een verklaring zijn voor het verband tussen vermindering van acne en afvallen.

De Eerste Theorie

Huid Theorie Over AcneDe eerste theorie plaats kritische kanttekeningen bij voeding met zure pH-waarden. Feit is dat lichaamscellen het best werken bij een optimale PH-waarde, die bij voorkeur licht alkalisch is. Veel mensen zijn gewend geraakt aan voeding met een slechte pH-waarden zoals koffie, snacks, cola, melkproducten, alle vleessoorten, wijn, bier en koolhydraten. Deze producten veroorzaken problemen voor de spijsvertering en zodoende wordt het functioneren van het lichaam verstoord. Dat heeft invloed op de darmen, lever, galblaas en nieren, die ervoor moeten zorgen dat het bloed ontdaan wordt van gifstoffen. Als het lichaam dat niet meer goed kan, heeft dat gevolgen voor de huid. Een overmatige hoeveelheid gifstoffen zorgt voor een verslechtering van de huid en kan resulteren in acne. Bij het afvallen en diëten wordt veelal voeding geconsumeerd met de juiste pH-waarden. Afvallen kan dus resulteren in afname van acne.

De Tweede Theorie

Hormoonbalans en AfvallenDe tweede theorie gaat uit van het feit dat het eten van goede vetten een belangrijke aspect is bij het verminderen van acne. De hormoonhuishouding speelt een belangrijke rol in deze theorie en deze hormoonhuishouding moet in balans zijn. Voor een mooie en gladde huid moet de verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren 2 tot 1 zijn. Een evenwichtige hormoonbalans zorgt ervoor dat de cellen goed met elkaar kunnen communiceren. Deze communicatie vindt overigens plaats via chemische stoffen in het lichaam zoals Prostagladines en RNA. Bij het afvallen wordt dan ook aangeraden goed en gezond te blijven eten. Een koolhydraten blokker kan hierbij helpen. Aangezien de meeste koolhydraten blokkers de hoormoonhuishouding niet verstoren maar toch zorgen voor een afname in gewicht, zijn deze erg geschikt voor acnevermindering. Een natuurlijke koolhydraten blokker die wij aanraden voor het afvallen en voor vermindering van acne is Phase 2. Meer informatie over Phase 2 kunt u vinden op de website snel afvallen

Wetenschappelijk Onderzoek

Ten slotte schrijft Dr. Smith van het RMIT University (Melbourne) dat de glycemische index (GI) van voedsel wel eens een rol kan hebben bij acne. Deze index geeft aan hoe snel koolhydraten worden omgezet in glucose in het bloed. Een lage index houdt in dat zowel de toe als afname stabieler zijn. Een hoge index geeft aan dat de toe- en afname patroon grilliger verloopt. Het onderzoek is gedaan bij een zeer kleine groep en de onderzoekers weten niet of de acne vermindert door de verandering van voeding, door het gewichtsverlies of doordat de gevoeligheid voor insuline in het bloed verbetert.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.