Je gevoel van eigenwaarde en acne

Vrouw Met Handen In Het Haar Over Acne

Acne treft meer mensen dan we beseffen. Milde acne kan de manier waarop je naar het leven kijkt veranderen. Het kan zelfs je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde verlagen.

Stel je voor hoe ersntige acne het leven van patiënten verandert. Wie aan ernstige acne lijdt, ondervindt problemen en conflicten, zij het sociaal, emotioneel en zelfs psychologisch. Dit zijn dezelfde probleem die patiënten met andere ernstige gezondheidsproblemen ondervinden. Deze problemen dienen de nodige aandacht te krijgen, omdat ze kunnen leiden tot grotere problemen. Dit kan de patiënt nog meer stress toebrengen en hun dierbaren ook.

Acne: Angst & depressie

Studies hebben aangetoond dat acne problemen echt een relevant effect op het leven van patiënten kan hebben. Depressie en angst zijn een van de frequente problemen. De ernst of mildheid van de acne speelt een grote rol bij het niveau van angst en depressie. Zowel patiënten die in ernstige als milde gevallen aan acne lijden, hebben last van angst en depressie.

Het volgende kan als een verrassing komen, maar volwassen patiënten lijden meer onder angst en depressie dan jongere patiënten. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat acne langer blijft duren bij volwassenen. Hieronder sommen we enkele symptomen van depressie op die zouden kunnen voorkomen bij je vrienden die last hebben van acne problemen.

Terugtrekking uit de samenleving

Sociale terugtrekking gebeurt meestal wanneer je je verlegen en ongemakkelijk voelt met je uiterlijk. In onze huidige samenleving, wordt er meer belang gehecht aan iemand’s uiterlijk dan aan enig ander kenmerk. Schuld en schaamte zijn slechts een paar redenen waarom iemand zich terugtrekt uit de maatschappij, en de meeste van deze ontwikkelingen zijn een gevolg van acne mythes. Deze mythes zorgen ervoor dat je jezelf verantwoordelijk gaat voelen voor je huidsaandoening.

Dagelijkse interacties en zelfs beslissingen worden getroffen door acne problemen. Je kunt je bewust voelen over je uiterlijk. Zodra je in het openbaar bent, zal het echt heel moeilijk zijn om om te gaan met anderen. Oogcontact en aandacht kunnen worden beïnvloed.

Verbetering eigenwaarde

Je dient hulp te zoeken als je denkt dat jouw acne in de weg staat van jouw dagelijkse activiteiten. Behandelingen kunnen het antwoord zijn op jouw probleem. Deze kunnen je helpen om je een positieve kijk op het leven te geven. Op ons gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen staat immers geen leeftijdsgrens. Je kan nog steeds terugwinnen wat je kwijt bent geraakt. Je kan zelfs op elk gebied verbeteringen aanbrengen. Volg deze tips om die glorieuze momenten opnieuw te beleven.

Vind eerst een dermatoloog. Wees eerlijk met je arts. Laat hem / haar weten wat je echt voelt over je acne probleem. Dit zal jouw arts een duidelijk idee geven over hoe je kan geholpen worden met je acne probleem, maar ook met je emotionele bagage.

Mensen die je nauw aan het hart liggen zijn de beste troosters, dus zoek dan ook naar steun. Zij zijn degenen die je volledig begrijpen. Als je voldoende tijd hebt om je frustraties en emoties aan je familie en vrienden te uiten, is dit wellicht de enige geschikte hulp voor je. Omarm hun zorg en liefde. Gebruik het als je schild tegen andere emotionele beroering. Een steungroep die kampt met hetzelfde probleem als het jouwe kan ook een goede schouder zijn om op te leunen. Via deze weg kan je ook raad uitwisselen en nieuwe vriendschappen opbouwen.

Mobiele versie afsluiten