Acne – de kunst van het verbergen

Acne Verbergen

Acne, een probleem waar zowel mannen als vrouwen aan lijden, is een huidaandoening die putjes en littekens achterlaat. Niet iedereen kan zich een laserbehandeling veroorloven. Toch kunnen ook degenen, voor wie een laserbehandeling geen optie is, hun littekens verbergen. In dit artikel vind je een aantal tips over hoe je met hulp van cosmetica een gladder gezicht kunt tonen.

1.Begin met een schoon gezicht

Reinig zorgvuldig je gezicht van overtollig vet en vuil. Gebruik daarna een lichte toner om alle resten van de reiniger die niet met het water weggespoeld zijn te verwijderen. Gebruik een milde moisturizer om je gezicht wat minder droog te laten lijken. Met acne of na een acnebehandeling is je huid vaak extra droog.

2.Breng je makeup aan

Breng nu je makeup aan. Breng het niet te dik op en zorg er voor dat je de gevoelige plekken van je huid niet irriteert. Zorg er altijd voor dat je makeup spullen schoon zijn, en gooi oude makeup weg. Verouderde makeup kan bacteriën bevatten; gooi dus alles weg dat ouder is dan een jaar.

3.Gebruik groene concealer voor de rode acne plekken

Het idee achter deze tip is alsvolgt: in het kleurenwiel bevindt rood zich tegenover groen, dat betekent dat groen rood elimineert. Breng wat groene concealer aan op de rode plekken. WRIJF NOOIT, maar breng het voorzichtig met je vinger of een makeup sponsje aan. De groene en de rode kleur zouden elkaar moeten opheffen.

4.Breng concealer aan in de kleur van je huid

Over de plekken met de groene concealer breng je nu een concealer aan in de kleur van je huid. Concealers uit tubes zijn beter dan die uit sticks. Breng het voorzichtig aan en vermijd wrijven. De kleur zou moeten passen bij de toon van je huid, maar een beetje donkerder is niet erg. Donkere kleuren maken klein. De acne plekken lijken daardoor minder groot.

5.Poeder het hele gezicht lichtjes

Doorschijnend poeder fixeert de concealer en maakt het gezicht minder glanzend zonder extra kleur toe te voegen. De poeder helpt ook gedurende de dag olie en vet te absorberen. Gezichtspoeder op basis van mineralen is het beste.

Tips:

1.Wanneer je wilt dat je concealer langer houdt zou je de concealer voor je gaat mengen 5 tot 10 seconden moeten laten zitten.
2.Verwijder altijd al je makeup voor je gaat slapen.
3.Koop de juiste producten. Kies altijd anti-comedogenische producten..

Kies de juiste foundation

Om de roodheid van je acne te verminderen kun je het beste minerale makeup, mousse foundations of cream-to-powder finishes kiezen.
Vloeibare foundations en cremes voelen misschien wat zwaarder aan, maar ze houden veel langer en verbergen acne, pigmentvlekken en andere huidvlekken het beste.

Los gezichtspoeder verbergt pukkels en rode plekken nauwelijks. Het vermindert wel de olie-achtige glans en laat de huid gladder lijken.

Mobiele versie afsluiten