Acne en de vele oorzaken

Acne Oorzaken

Acne uitbraken wordt niet veroorzaakt door slechts één factor, maar achter de uitbarstingen liggen zoveel andere factoren. Er is werkelijk geen specifieke oorzaak waarom acne optreedt van de ene persoon tot de andere en de graad van ernst varieert ook van elkaar. Laten we het hebben over de meest voorkomende oorzaken van acne huidproblemen.

Acne Oorzaak 1: Over-gestimuleerde talgklieren

De talgklieren zijn verantwoordelijk voor de olieproductie en wanneer deze klieren worden gestimuleerd door het hormoon androgeen, produceren ze meer talg dan noodzakelijk is voor het lichaam om te gebruiken. De extra geproduceerde olie of talg wordt dan gecombineerd met bacteriën en andere huidcellen tot aan de haarfollikels. Als de talg verhoogt, gaan de poriën verstoppen, waardoor comedos en andere vormen van acne op de huid en op verschillende delen van het lichaam waar talgklier aanwezig is, ontstaan.

Acne Oorzaak 2: Androgene hormonen

Nogmaals, acne kan op elk punt van het leven uitbreken en kan iedereen, zelfs baby’s, treffen. Nochtans komen de meeste gevallen voor tijdens de puberteit of tienerjaren. In deze specifieke fase van het leven, beginnen de hormonen androgenen te produceren die de talgklieren vergroten. Dit is een normaal proces, maar wanneer de klieren meer worden gestimuleerd dan nodig, gaan ze ze op hun beurt ook meer olie produceren. Deze overstimulatie gebeurt niet alleen tijdens de puberteit, maar kan ook vele malen voorkomen tijdens de volwassen jaren. Vlagen van acne kunnen voorkomen tijdens de menstruatie of in sommige gevallen tijdens de zwangerschap voor vrouwen waar hormonale onevenwichtigheden meestal voorkomen.

Acne Oorzaak 3: Bacteriën

De huid bevat een bacterie die van nature aanwezig is met de talg om het natuurlijke proces van de huidreiniging te handhaven. Deze bacterie is aanwezig op alle soorten huid. Deze bacterie wordt de Propionibacteriu acne genoemd. Deze vermenigvuldigt zich zeer snel en wanneer de follikels van het haar uit uw huid worden getrokken, veroorzaakt dit ontsteking. Het blijft ook niet alleen beperkt tot de haarfollikel, maar ook de omliggende huid.

Acne Oorzaak 4: Ontsteking

Wanneer het lichaam een indringer heeft, die de natuurlijke afweer en het immuunsysteem van het lichaam aantast, ontstaat er een ontstekingsreactie. Dus als vreemde objecten worden opgenomen in het lichaam, zal er een signaal worden verzonden om een leger van witte bloedcellen te produceren om ten strijde te trekken tegen de bacteriën. Dit proces is beter bekend als chemotaxis. Dit is een van de redenen waarom puistjes gezwollen, pijnlijke en erg rood of ontstoken zijn. De ontsteking varieert van de ene persoon tot de andere.

Acne Oorzaak 5: follikels die uitvallen

Het normale proces van de dode huidcellen rond de follikels van het haar is dat deze geleidelijk worden afgeworpen. Ze worden vervolgens naar de buitenkant van het huidoppervlak geduwd. Voor diegenen die meer actieve talgklieren hebben, vergroten deze cellen snel. Wanneer dit gebeurt en gecombineerd wordt met de extra geeproduceerde talg, zullen de poriën verstoppen en het huid vernieuwingsproces wordt dan geblokkeerd.

Er bestaan verschillende opties voor de behandeling van acne. Je hoeft alleen te achterhalen welk type en bereik van acne je ondervindt om de weten welke behandeling je nodig hebt.

Mobiele versie afsluiten