Heeft u cystische acne?

Vrouw Die Gezicht Bekijkt

Cystische acne

Acne komt voor in verschillende soorten, vormen en niveaus. Acne is een huidinfectie die het gevolg is van puisten die opgezwollen raken aan het oppervlak van de huid. Een van de vele vormen van acne is cystische acne. Het wordt beschouwd als de meest pijnlijke vorm van acne.

Cystische acne-infectie is pijnlijk en het kan zelfs lang duren voordat het volledig geneest. Cystische acne vormt cysten en met pus gevulde rode puistjes. Ze zijn zeer goed zichtbaar.

De oorzaken van cystische acne

De ontwikkelingsfasen van cystische acne en de oorzaken variëren van de ene persoon tot de andere. Volgens sommige studies zijn de optimale oorzaken van cystische acne de volgende: overactieve talgklieren, hormonale verschuivingen, veranderingen en onbalans, en het verzamelen van vuil op het oppervlak van de huid.

Hoewel de hierboven genoemde oorzaken naar verluid schuldig zijn voor het veroorzaken van deze infectie, beweren sommigen deskundigen dat deze vorm van acne een erfelijke vorm van huidinfectie is. Enkele jaren geleden hebben zij erop aangedrongen dat de genen er iets mee te maken hebben.

Acne kiest haar slachtoffers niet. Het kan zich op elk moment en bij iedereen ontwikkelen. Zowel mannen als vrouwen, volwassenen, tieners en baby’s kunnen er niet aan ontsnappen. Acne uitbarstingen kunnen ook op elke leeftijd gebeuren. Maar cystische acne treft vooral mensen van 30 jaar en ouder. Daarom wordt het ook wel eens volwassen acne genoemd.

Cystische acne bij zwangere vrouwen

Cystische acne bij vrouwen wordt meestal verworven na de bevalling. Dit is een post- zwangerschap acne vanwege de aanzienlijke verandering in het hormonale niveau. Hormonale veranderingen zijn erg belangrijk op dit punt in het leven van een vrouw als gevolg van de noodzakelijke aanpassingen die het lichaam ondergaat.

Tijdens deze periode zijn uitbarstingen slechts tijdelijk. Het zou geen al te groot probleem mogen zijn, anders zal uw ongeduld alleen maar leiden tot impulsieve en directe interventies. Het kwijtraken van de acne door het doorprikken of uitknijpen van de puistjes zal bijvoorbeeld alleen uw toestand verergeren door het verspreiden van meer bacteriën aan het oppervlak van de huid.

Zodra bacteriën grondig verspreid worden, ontstaan er ongewenste acne littekens op het oppervlak van uw huid. Erger nog, deze littekens kunnen onbehandelbaar zijn. Hoewel er litteken- verwijderingscrèmes en andere medicijnen zonder voorschrift beschikbaar zijn, kunnen deze producten geen totaal herstel garanderen van de acne littekens op uw huid. Ze kunnen alleen de schade beperken, maar kunnen de littekens niet volledig uitroeien. Sommigen van deze medicijnen hebben geen effect bezewen bij bepaalde gevallen. Daarom is het niet raadzaam om deze ongewenste huidinfecties door te prikken of uit te knijpen.

Als u last heeft van kuilen en letsels als gevolg van prikken en knijpen, is de beste optie om de schoonheid van uw huid terug te krijgen om cosmetische chirurgie te ondergaan. Naast de financiële kwestie, kan dit ook gevolgen hebben voor uw sociale en psychologische toestand. Dit kan leiden tot een negatief effect op uw zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde.

Behandeling van cystische acne

Gelaatsreinigingsmiddelen zijn verkrijgbaar op de markt. Koop er een en reinig uw gezicht ten minste twee keer per dag om u te ontdoen van bacteriën. Zorg ervoor dat uw gezichtsreiniger past bij uw huidtype om andere huidproblemen te voorkomen. Soms houdt een cystische acne zelfs bij een goede hygiëne aan. Dit kan te wijten zijn aan erfelijkheid. Als dit aan het licht komt, moet u op zoek gaan naar een speciale cystische acne behandeling.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Laadt uzelf met de juiste informatie, zodat u niet stressvol door het leven hoeft te gaan met cystische acne. Vergeet niet, een gezonde huid is een investering.

Mobiele versie afsluiten