Omgaan met Acne en droge huid

Acne Op De Kin

De huid bestaat uit drie types: droog, normaal en vet. Al deze huidtypes zijn gevoelig voor acne uitbarstingen en de ernst van de aandoening variëert. Het is verrassend om te weten dat een groot aantal mensen alle drie huidtypes op hun gezicht hebben en op de rest van hun lichaamsdelen en dus is verschillende zorg vereist voor elke huidtype.

Seizoen en droge huid

Winter is waarschijnlijk de slechtste tijd voor een acne uitbarsting, vooral voor mensen met een droog huidstype. Hoewel acne meer onder de huid heerst dan op het huidoppervlak voor dit type van huid, is nog steeds een dagelijks regime of routine nodig. De huidsaandoening verandert zodra het seizoen verandert.

Tijdens de winter, is vochtigheid schaars omdat er een grote daling van luchtvochtigheid en temperatuur ontstaat. De huid wordt droger en zelfs geïrriteerd gecombineerd met het milieu en binnenhuis verwarming. Jeuk van de huid ontstaat en dat gebeurt meestal rond de mond, schouders, billen en neus. Ernstige gevallen zouden ook leiden tot meer dan jeuk, maar ook barstkes waardoor de droge huid gevoelig is voor bacteriën waardoor acne ontstaat. Dus hier zijn enkele nuttige tips die je kan volgen om om te gaan met acne als je een droge huid hebt.

Huidsverzorging voor de droge huid

Het belangrijkste om te onthouden wanneer je te maken hebt met een acne aandoening, is een goede huidverzorging. Er is werkelijk geen enkele manier dat je de behoeften van je huid kan negeren, vooral als je een droge huid hebt. De basis van uw huidverzorgingsroutine moet als volgt zijn:

Cleanser

Wanneer jouw huid gevoelig is voor acne zou dien je er meer aandacht aan te besteden dan gebruikelijk. Gebruik een reinigingsmiddel dat zacht genoeg is om je huid te reinigen zonder uit te drogen. Kies een reinigingsmiddel dat je meerdere malen gedurende de dag kan gebruiken.

Toner

Stelpende middelen en toners mogen niet ontbreken in je huid acne regime. Let wel, veel toners die speciaal zijn gemaakt voor acne kunnen het uitdrogen van de huid veroorzaken. Dus moet je ervoor zorgen dat de toner die je koopt en de patches die je gebruikt op hetzelfde moment worden gebruikt voor de acne gevoelige huid.

Vochtinbrengende crèmes en lotions

Een gehydrateerde huid absorbeert de huid oliën en voorkomt daarmee acne uitbarstingen. Houd jezelf de hele dag gehydrateerd.

Behandelingen

Er zijn natuurlijk een aantal gebieden op je lichaam die moeilijk te behandelen zijn. Dus gebruik acne behandelingen alleen voor de gebieden die meedogenloos getroffen zijn door acne. Nacht moisturizers en andere intensieve behandelingen kunnen worden gebruikt voor het slapengaan waar celreparatie plaatsvindt.

Onthoud ook dat de behandeling van acne voor het droge huidtype echt niet echt onmogelijk en verwarrend moet zijn. Het kan gemakkelijk zijn als je weet hoe de etiketten op het product te lezen en dat ervoor zorgt het product dat je koopt speciaal gemaakt is voor jouw huidtype. Er zijn veel producten op de markt die perfect zijn voor jouw huidscombinatie. Je hoeft alleen op zoek te gaan naar het perfecte product je zal snel betere ochtends beleven.

Mobiele versie afsluiten